ALMAR d.o.o.

kamenarija 12

Funtana 52452

Previous
Next

AlphaPilot MFM

Autopilot DeepSea + ROT

  • Tehnologija adaptivnog upravljanja
  • 5-inčni LCD zaslon osjetljiv na dodir
  • Fleksibilna konfiguracija sustava
  • Jednostavan i intuitivan rad

Opis

Naš novi prilagodljivi autopilot koji ima 5-inčni zaslon osjetljiv na dodir s hardverom i softverom koji se temelji na našoj jedinstvenoj filozofiji proizvoda, stvarajući dosljedan most i operativni pristup. Napredna tehnologija upravljanja gusjenicama pridonosi sigurnom i učinkovitom radu definiranom jednostavnošću korištenja. Ideja iza našeg novog AlphaPilota bila je dizajn modularnog sustava sa standardnim komponentama koje također olakšavaju servisiranje. Zbog našeg iskustva i povratnih informacija naših kupaca i inženjera, naš glavni cilj bio je dizajnirati autopilot koji je jednostavan za instaliranje, puštanje u rad i održavanje. Novi AlphaPilot morao se moći primijeniti kao mali sustav kao sustav kontrole smjera do naprednog i složenog sustava autopilota s više pozicija i za kontrolu glavnog upravljanja.

AlphaPilot je modularni, tipski odobreni sustav kontrole smjera dizajniran za plovila bilo koje veličine, uključujući brza plovila. Ova moderna i tehnološki napredna upravljačka jedinica namijenjena je smanjenju opterećenja operatera, povećanju učinkovitosti kretanja plovila i poboljšanju operativne sigurnosti. AlphaPilot je jednostavan za instalaciju i ima potpuno samopodešavajući algoritam ‘auto-tune’ koji automatski procjenjuje dinamiku broda i omogućuje mu jednostavnu prilagodbu postavki upravljanja, pojačanja kormila i protukormila prema potrebi kako bi kontinuirano pružao najbolje moguće performanse upravljanja.

Ručice su potrebne za upravljanje i prekidači za odabir načina upravljanja. Kao dodatna sigurnosna značajka, ručica u komandi će svijetliti. Sve ručice i prekidači imaju gumbe za prigušivanje i isključivanje zvuka. Moduli imaju aluminijsko postolje opremljeno namjenskim PCB-om i filmskim premazom otpornim na prskanje s prednje strane. Moduli su povezani preko CAN sabirnice za komunikaciju s glavnom upravljačkom jedinicom.

JHS-183 važan je dio navigacijske opreme za izbjegavanje sudara i manevriranje. Informacije emitirane s drugih brodova prikazane na AIS-u, zajedno s geografskim informacijama prikazanim na radaru ili ECDIS-u, pružaju vrlo važne podatke za donošenje strateških odluka i brz kontakt s drugim brodovima. JHS-183 može prikazati do 200 AIS ciljeva, a izvrsni izbornici na ekranu uvelike će skratiti razdoblje učenja većini korisnika.

DOKUMENTI