ALMAR d.o.o.

kamenarija 12

Funtana 52452

A2004

Autopilot kontroler

  • Provjereno Simrad sučelje dizajnirano za komercijalne pomorske aplikacije
  • Veliki, izdržljivi okretni kotačić za precizno upravljanje
  • Tehnologija kontinuiranog upravljanja
  • Optički spojeni zaslon u boji od 4,1 inča s kutom gledanja od 170°
  • Integracija propelera i povratna podrška kormila za teške uvjete rada
  • Podesivi način rada i načini rada male/velike brzine
  • Automatizirani obrasci skretanja za štedljive manevre bez ruku
  • No Drift upravljanje drži kurs protiv vjetra i plime
  • Mogućnosti ugradnje u ravninu ili nosač
  • Certificirana NMEA 2000® povezivost

Opis

Pregled
A2004 je namjenski upravljač autopilota dizajniran da zadovolji potrebe profesionalnih pomoraca na raznim komercijalnim brodovima. Sadrži provjereno Simrad sučelje, prikazano na širokokutnom zaslonu u boji bez magle. Projektiran za brz odziv i jednostavnu upotrebu, A2004 uparuje precizni rotirajući kontrolni kotačić s namjenskim gumbima za trenutni pristup načinima upravljanja, radnom načinu rada koji se može konfigurirati po narudžbi i automatskim obrascima skretanja.


A2004 temelji se na provjerenom korisničkom sučelju i rasporedu tipkovnice Simrad AP70 i AP80 profesionalnih autopilotskih kontrolera i pruža dosljednost s najnovijom generacijom Simrad radara, sonara i ECDIS zaslona. Veliki aluminijski rotirajući kontrolni kotačić omogućuje brza, ali precizna podešavanja upravljanja , dok namjenske tipke nude trenutni pristup načinima upravljanja, radnom načinu rada koji se može konfigurirati po želji i automatskim obrascima skretanja. Sve ugrađene kontrole dizajnirane su za jednostavnu upotrebu s mokrim rukama ili rukama u rukavicama, u komercijalnim okruženjima kao što su ribarski brodovi i radni čamci. A2004 također podržava širok raspon Simrad daljinskih upravljača autopilota i ručica za upravljanje.


Tehnologija kontinuiranog upravljanja
Svaka Simradova inovacija u upravljanju temelji se na nasljeđu koje obuhvaća više od šezdeset godina razvoja autopilota, koji traje do danas. Ovo nasljeđe ilustrirano je algoritmom Continuum: softverom iza Simrad tehnologije upravljanja. Continuum steering destilira godine istraživanja i testiranja na vodi u fleksibilno softversko rješenje, sposobno isporučiti pouzdanu izvedbu automatskog upravljanja prilagođenu posebno da odgovara karakteristikama upravljanja plovila. S opsežnim rasponom hardverskih i modula sučelja, Simrad rješenja za autopilot mogu se prilagoditi širokom rasponu komercijalnih plovila i aplikacija.


Optički spojeni zaslon u boji od 4,1 inča
Kako bi se osigurala optimalna vidljivost u svim uvjetima, LCD zaslon u boji modela A2004 optički je spojen na zaštitni stakleni pokrov – čime se eliminira mogućnost unutarnje kondenzacije. Transflektivna LCD tehnologija koristi reflektirano sunčevo svjetlo za posvjetljivanje, a ne za zaklanjanje zaslona, pružajući vrhunsku dnevnu vidljivost i nižu potrošnju energije u usporedbi s tradicionalnim zaslonima s pozadinskim osvjetljenjem. Izuzetno široki kut gledanja od 170 stupnjeva znači da su ključne informacije autopilota jasno vidljive na prvi pogled, s bilo kojeg mjesta u vidokrugu zaslona.


Integracija propelera i podrška za povratnu informaciju kormila
A2004 omogućuje upravljanje autopilotom jednim potisnikom putem dodatnog AD80 ili SD80 modula sučelja. Potisnik se može postaviti da se automatski uključuje ispod praga brzine koji je definirao korisnik i zasebno konfigurirati za normalan i radni način rada. A2004 također podržava specijalizirane povratne jedinice kormila za teške uvjete rada dizajnirane za pouzdan rad na komercijalnim brodovima.

DOKUMENTI