ALMAR d.o.o.

kamenarija 12

Funtana 52452

AP70 MK2

    Autopilot kontroler

  • Označeno kotačem za korištenje na SOLAS plovilima (IMO, MED-B)

  • Kompatibilan sa svim uobičajenim tipovima kormila/pogona

  • Integracija do 6 kormila/potisnika

  • Potpora povratne informacije kormila za teške uvjete rada

  • Podesivi načini rada i načini rada male/velike brzine

  • No Drift upravljanje drži kurs protiv vjetra i plime

  • Upravljanje navigacijom, praćenje rute

  • Prijenos naredbi i podrška za više kontrolnih stanica

  • Napredna konfiguracija i mogućnosti podešavanja za sve brodove

Opis

Novi AP70 Mk2 namjenski je upravljač autopilota dizajniran da zadovolji potrebe profesionalnih pomoraca na različitim komercijalnim brodovima.

Zamjenjujući i AP70 i AP80 kao naš IMO/SOLAS kontroler autopilota, AP70 Mk2 zadržava većinu dobro poznate platforme svojih prethodnika, ali s briljantnim novim zaslonom i moderniziranim softverskim sučeljem.

AP70 Mk2 može se prilagoditi instalacijama s do šest pogona. Prethodno dostupna samo s AP80, ova vrhunska značajka sada je standardna u AP70 Mk2.

Projektiran za osjetljivost, robusnost i jednostavnost korištenja, AP70Mk2 uparuje precizni rotirajući upravljački kotačić s namjenskim gumbima za trenutni pristup načinima upravljanja, nekoliko načina rada koji se mogu konfigurirati po narudžbi i integraciju višestrukih kormila/potisnika.

Označeno kotačem za korištenje na SOLAS plovilima
AP70 Mk2 nadovezuje se na i nastavlja nasljeđe autopilota SIMRAD Pro portfelja proizvoda. Njegove performanse, robusnost i kvaliteta dokazani su i prepoznati simbolom kotača, što ga čini prikladnim za sva plovila, od malih radnih brodova do velikih tankera.

Napredna konfiguracija i mogućnosti podešavanja za sve brodove
Rasponi parametara i opcije podešavanja za podršku dinamici plovila. Podesiv za sve vremenske uvjete, vrste trupa, radne situacije. Pogodan za naknadnu ugradnju na stare brodove, kao i za moderne novogradnje.

Kompatibilan sa svim uobičajenim tipovima kormila/pogona
Vodeni mlaz, Azi-pods, Voith-Schneider, kormilo, vanbrodski motor. Upravljački signali za upravljanje, hidrauličke pumpe, solenoidi, analogna struja/napon, upravljački/handshake signali.

Integracija do 6 kormila/potisnika
Dvostruka kormila, prednji i stražnji potisnici podržavaju velike i složene instalacije i redundanciju.

Potpora povratne informacije kormila za teške uvjete rada
Podržane su povratne informacije kormila Simrad za teške uvjete rada.

Podesivi način rada i načini rada niske/velike brzine
Postavke autopilota mogu se podesiti za optimalnu izvedbu u zasebnim načinima rada male brzine, velike brzine i rada. Način rada koji može konfigurirati korisnik omogućuje konfiguraciju sustava autopilota za optimalan odgovor u specifičnoj situaciji, kao što je potpuno natovareno plovilo, konfigurabilna upotreba potisnika.

Nema upravljanja zanošenjem
Način rada No Drift integrira GPS navigaciju s automatskim upravljanjem, koristeći podatke o poziciji za suzbijanje učinaka vjetra i plime. To omogućuje AP70 Mk2 da održava ravnu stazu iznad zemlje na trenutnom kursu, bez potrebe za ručnim postavljanjem međutočke ili rute.

Upravljanje navigacijom, praćenje rute
Navigacijsko upravljanje kontrolira brod na unaprijed planiranoj ruti sa Simrad MFD-a, Simrad ECDIS-a ili MFD-a i ECDIS-a treće strane.

Prijenos naredbi i podrška za više kontrolnih stanica
Prijenos naredbi mehanizam je koristan u instalacijama s više kontrolera. Omogućuje časniku na straži da dopusti, odbije prijenos kontrole autopilota na upravljačke uređaje kao što je sekundarni AP70 Mk2 ili daljinski upravljač na stanici krila na mostu, iznad palube ili na krmenom mostu, ovisno o scenariju rada. AP70 Mk2 također se može koristiti u otvorenoj konfiguraciji, gdje je protok kontrole neograničen.

DOKUMENTI