ALMAR d.o.o.

kamenarija 12

Funtana 52452

Alphatron LT-3100 Iridium

GMDSS Iridium paket

  • 100% globalna pokrivenost
  • Nudi glasovne, SMS, podatke i GNSS/GPS
  • Objekti za praćenje
  • Bluetooth sučelje (veza za pametni telefon/slušalice)

Opis

Alphatron GMDSS Iridium kit je proizvod za pomorsku satelitsku komunikaciju koji je dizajniran za profesionalno tržište (duboko more, ribolov i radni čamci), ali se može koristiti i za slobodno vrijeme. Sustav zadovoljava sve standarde i zahtjeve certifikacije potrebne za svjetsku pomorsku satelitsku komunikacijsku opremu.

Alphatron LT-3100 Iridium i Alphatron LT-3100S GMDSS Iridium imaju glasovne i podatkovne mogućnosti sa 100% globalnom pokrivenošću koju pruža komunikacijska mreža Iridium®. Sustav se sastoji od upravljačke jedinice, slušalice s postoljem, antenske jedinice, utičnog nosača za podžbuknu montažu, nosača za stolnu montažu, kabela za napajanje te priručnika za upotrebu i montažu. Jedan koaksijalni kabel povezuje upravljačku jedinicu s antenskom jedinicom. Korištenjem standardnog koaksijalnog kabela, može se postići do 500 metara udaljenosti između jedinica, dajući slobodu postavljanja antenske jedinice na najbolju moguću lokaciju, sa slobodnom linijom vidljivosti satelita.

Ovaj sustav je prvi na tržištu koji uključuje sve tri GMDSS usluge – sigurnosni glas, uzbunu u slučaju opasnosti i slanje poruka o pomorskoj sigurnosti, kao i mogućnost korištenja Iridiumovih globalnih glasovnih i podatkovnih usluga – sve u jednom isplativom i kompaktnom terminalu. Alphatron LT-3100 Iridium i Alphatron LT-3100S GMDSS Iridium mogu se koristiti kao primarni satelitski komunikacijski proizvod na plovilima, pokrivajući osnovne komunikacijske potrebe u smislu povezivanja između broda i obale. Osim toga, sustav se može koristiti za pozivanje posade ili kao rezervni satelitski komunikacijski proizvod. Sustav pruža glasovne, SMS, podatke, praćenje plovila i druge Iridium usluge s konkurentnim cijenama emitiranja, što ga čini savršenim satelitskim komunikacijskim proizvodom na svakom plovilu.

JRC-ov novi ECDIS model JAN-7201S/9201S ima integrirano uređivanje rute, koje je konvencionalno podijeljeno u dva segmenta, tj. grafički unos i područja unosa numeričke tablice, u jedan. Putne točke, ako su navedene, na navigacijskoj karti odmah se kvantificiraju i dodaju u numeričku tablicu za uređivanje, a numerički podaci o međutočkama koji su uneseni u tablicu za uređivanje odmah se odražavaju na navigacijskoj karti. Istovremeno se mogu uređivati ​​do četiri rute, a dio izrezan iz bilo koje rute može se kombinirati i rute se mogu sve ili djelomično zamijeniti ili urediti. Nadalje, sigurnosna provjera uređenih podataka rute moguća je pritiskom na gumb. Otkrivene informacije o pogreškama, ako postoje, navedene su i prikazane, a odgovarajući dijelovi rute istaknuti su u grafikonu i tablici, što se može potvrditi na prvi pogled kako bi se poduzele mjere za ispravljanje.

JAN-7201S/9201S uključuje novo korisničko sučelje (nazvano jGUI) za intuitivan, jednostavan za korištenje, jednostavan sustav izbornika koji se temelji na prikazu ikona. Ovo sučelje uvijek prikazuje kritične podatke na fiksnim pozicijama na zaslonu, dok prikaz izbornika temeljen na ikonama odmah obavještava korisnike o odgovarajućim funkcijama. Nadalje, simboli za praćenje cilja (TT) i AIS simboli imaju skočne zaslone dok prelazite mišem na metu i na prvi pogled prikazuju njihove glavne podatke.

DOKUMENTI