ALMAR d.o.o.

kamenarija 12

Funtana 52452

JAN-7201

ECDIS simplified

  • 19-inčni LCD
  • S-57, S-63, C-map Ed.3, ARCS
  • 4x NMEA ulaz (GPS, AIS, log, žiroskop)
  • Mogućnost radarskog prekrivanja

Opis

Model JAN-7201 ECDIS standardno dolazi s unaprijed učitanim nizom službenih, globalnih ENC-ova i spreman je za sve poznate dobavljače karata. Izravan pristup portfelju ENC-ova znatno olakšava dobivanje podataka potrebnih za planiranje prolaza. Dostupni su i industrijski standardi kao što su dinamičko licenciranje, PAYS, AIO, a tijekom planiranja rute i/ili tijekom putovanja informacije o vremenu, plimama i piratstvu mogu se neprimjetno preuzeti putem raznih usluga dobavljača karata.

Planiranje rute potpuno je obnovljeno za naš novi MFD sustav. Napredna priroda JRC-ovog novog ECDIS sustava omogućuje vam da planirate rutu na različite načine uz veliku fleksibilnost. Prva stvar koju primijetite kada počnete planirati svoju rutu je nova traka izbornika koja vam omogućuje da radite gotovo sve. Možete koristiti stolni ili grafički uređivač ili koristiti oboje u isto vrijeme. Kada grafički nacrtate svoju sljedeću putnu točku, ona se automatski dodaje u uređivač tablice. I obrnuto. Otvaranje, uređivanje, spremanje novih i postojećih ruta može se učiniti s lakoćom. Istovremeno se mogu otvoriti do četiri rute. Možete odabrati i premjestiti cijelu rutu na zaslonu, pa čak i kombinirati rute, te jednostavno zamijeniti alternativnu rutu s rutom u tijeku. Također s trake možete jednostavno podijeliti grafikon na jedan, lijevo-desno, gore-dolje ili kao plutajući prikaz koji se može skalirati po vlastitoj želji. Namjenski gumbi omogućuju vam da jednim pritiskom pogledate međutočke kako želite. Ili povećajte prikaz s međutočkom u središtu, ili prikažite međutočku do međutočke ili prikažite cijelu rutu. Možete premještati, umetati, dodavati i brisati međutočku i dijeliti dionicu.

MFD nudi bogat paket objekata koje možete sami unijeti, premjestiti, umetnuti i dodati na korisničke karte. Moguće je pohraniti do 500 karata. Korisnička karta je povezana s grafikonom, a čak i ako postoji više korisničkih karti, možete jednostavno odabrati ili spojiti. Objekti se sastoje od pomorskih oznaka, simbola, linija, površina i tekstova. Od plutača do zgrada i luka do signala s morskog dna, JRC-ov novi ECDIS ima 65 kategorija koje uključuju blizu 450 grafika trenutno dostupnih za beskrajne mogućnosti. Korisničke karte bit će kompatibilne s prethodnom generacijom ECDIS-a na novi MFD. Na novom MFD-u značajno smo povećali biblioteku alata za crtanje, što sprječava izvoz korisničkih karata na MFD-u na modele prethodne generacije.

DOKUMENTI